HotNot.lt - Greičiausios pažintys
Neprisijungęs
Nauja tema
2014 m. lapkričio 19 d., 18:46
Sveiki kas megstat  gamint? Gal nesunku pasidalink receptukais? Aciu :p
2014 m. lapkričio 21 d., 13:49
Koki receptai domina?
2014 m. lapkričio 21 d., 13:54
Is saldumynu :p
2014 m. lapkričio 21 d., 13:58
Angelo asaros

 

Pagrindas:
1 stikline miltu
1 saukstelis kepimo milteliu
80g sviesto
2 saukstai cukraus
1 mazas kiausinis
Idaras:
500g varskes
0,5 stiklines cukraus
1 saukstas manu kruopu
100g grietines
vaniles pagal skoni
sufle: 
3 baltymai
5 saukstai cukraus pudros

Eiga:
Pagrindas:
Sumaisykite miltus su kepimo milteliais ir
sukapokite su atsaldytu sviestu. Sudekite likusius produktus ir isminkykite
tesla. Gatava tesla suvyniokite i polietileno plevele ir padekite i saldytuva
30 minuciu.
Idaras:
Sumaisykite visus ingredientus mikseriu, kol
gausis vientisa mase. Isimkite tesla is saldytuvo ir sudekite i kepimo forma.
(skersmuo mazdaug 23cm). Ant teslos sudekite varskes idara. Kepkite 180 laips.
Temp. 30 min.
Sufle sluoksniui suplakite kiausiniu baltymus
su cukraus pudra. Isimkite pyraga, sudekite sufle ir kepkite dar 10-15min iki
auksines rudos spalvos. Isimkite ir leiskite pyragui gerai atvesti. Galima
palikti vesti orkaiteje prie nepradarytu dureliu. Man sitas skanus
2014 m. lapkričio 21 d., 17:52
Aciu didelis aciu :p
2014 m. lapkričio 21 d., 17:55
Ner uz ka, jai noresi turiu ir daugiau
2014 m. lapkričio 22 d., 00:35
atciusk tada dar kokiu is kur gauni> 
2014 m. lapkričio 22 d., 12:51
Na juk pilnas internetas
2014 m. lapkričio 22 d., 12:52
Šakočio
pyragas

Sudėtinės dalys:
Sviestas - 350 gramu
Cukrus - 350 gramu
Kiausiniai - 7 vienetai
Miltai - 170 gramu
Krakmolas - 150 gramu
Grietine - 2-3 valgomi saukstai 

Gaminimas:
Produktai turi būti kambario temperatūros
1. Minkštą sviestą (supjaustytą mažesniais
gabaliukais) išsukti iki purumo su cukrumi.
2. Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo.
3. Į sviesto ir cukraus mišinį dėti po vieną trynį
ir maišyti,tol kol sudėsite visus (7) kiaušinio trynius.
4.Miltus sumaišyti su krakmolu ir persijoti i gautą
masę.
5. Sudėti grietinę.(išmaišyti)
6. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir
atsargiai supilus i tešlą atsargiai, bet gerai viska ismaisyti.
7. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (as
neklojau ir man kuo puikiausiai viskas ir taip issieme )

Kepimas:
Kepti orkaiteje ikaitintoje iki 200C (395F),
pasirenkant programą kaitinimas TIK iš viršaus.

Kepant tesla sluoksniuojame plonai: įpilti samtelį
tešlos i kepimo inda ir deti kepti apie 5-7 minutes arba kol pavirsius įgauna
rusvą spalvą. Kai pirmas sluoksnis jau igavo norima spalva, kepimo inda reikia
išimti iš orkaitės (kepamo pyrago isimti nereikia is kepimo indo!!!) ir vel
pilti ploną sluoksnį tešlos ant jau iskepto pirmo sluoksnio virsaus bei kepti
tokiu pat principu kaip kepeme pirma sluoksni. Taip "žaisti" -
pilstyti ir kepti - kol nepasibaigs tešla. 
***Užpylus antrą, trečią sluoksnį galite
neskirstyti tešlos, nuo karščio ji pati puikiai pasiskirstys.

Iskepta pyraga rekomenduojama supjaustyti norimo
dydžio gabaliukais dar silta, nes atveses jis taps trapus ir pjaustyti taps
sudėtingiau.

2014 m. lapkričio 22 d., 12:53
Pyragas
’Draugystė

 

 

 

<em><b>Tešlai reikės:</b></em>

·                    
250g margarino;

·                    
80g sviesto;

·                    
150g cukraus;

·                    
2 kiaušinių;

·                    
3v.š. grietinės;

·                    
1a.š. kepimo miltelių;

·                    
600g miltų (man prireikė beveik kilogramo).

<em><b>Įdarui:</b></em>

·                    
100g obuolienės;

·                    
500g varškės;

·                    
80g cukraus;

·                    
3 kiaušinių;

·                    
1a.š. vanilės;

·                    
paplakto kiaušinio pyragui aptepti.

Pasiruošiame tešlą. Kambario
temperatūros sviestą sumaišome su margarinu ir cukrumi, po vieną įplakame
kiaušinius. Suberiame miltus, kepimo miltelius, sudedame grietinę ir suminkome
vientisą tešlą. Jei labai limpa prie rankų, įberiame dar truputį miltų. Tris
ketvirtadalius tešlos iškočiojame ir įklojame į skardą, ištiestą kepimo
popieriumi, paviršių aptepame obuoliene.

Varškę išplakame su cukrumi,
kiaušiniais ir vanile, suverčiame ant paruošto kepti pagrindo, paskirstome po
visą paviršių.

Likusią tešlą iškočiojame ir apklojame
ja varškės sluoksnį. Patepame kiaušinio plakiniu, šakute nubraižome dryželius.
Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 minučių, kol
gražiai tolygiai paruduoja.

Supjaustome atvėsusį.

 
2014 m. lapkričio 22 d., 12:54
Nekeptas pyragas

 

 

3 ar 4 pokeliai
sausainių (pvz. gaidelis, galima ir šokoladinius, arba maišyti), indelis
didesnis grietinės 30 procentų, 100g cukraus, ir puodelis stiprios kavos. Į
kavą įdėti 30g cukraus, išmaišyt, likusi sudėt į grietinę ir išmaišyti gerai.
Tada sluoksniuoti sausainius merkti į kava ir dėti į lėkštę ar ant padėklo,
tepti grietine, vėl sausainius ir taip sluoksniuoti, viršus sausainiai turi
būti. Galima užpilti glajum: 1,5 šaukšto sviesto, grietinės, kakavos ir 2
šaukštai cukraus, pakaitinti ir aplieti pyragiuką, puošti kaip norite  Skanaus  Ačiū kolegei už receptuką
2014 m. lapkričio 22 d., 12:55
Keksiukai su baltu šokoladu:


*2kiaušiniai
*puse stikl. cukraus, šaukštelis vanilinio
*puse puodelio kefyro(6%)(jame ištirpdinti 1šaukšt.sodos)
*mažas 100ml indelis jogurto
*bananas
*50-100ml aliejaus
*miltai
*baltas šokoladas(glazūra)
Gerai išplakti kiaušinius, iki putų, tuomet suberti
cukrų, vanilinio, paplakti ir supilti kitus skystus produktus, sutrinti bananą
jį įmaišyti į tešlą ir berti persijotus miltus(dėjau apie 5šaukštus, bet reikia
stebėti konsistencija, ji turi būti kaip tiršta tiršta grietinė). Suberti
šokolado smulkintą šokoladą. Kepu apie 170’C, su vėjeliu, kol gražiai pakyla ir
pagelsta. O puošiau ta pačia balto šok. glazūra tik jau iškeptus ir apibarsčiau
kokoso drožlėm, šokoladiniais pabarstukais, saldainiukais ir t.t. 
gaunasi pasakiškai minkšti ir purūs 
2014 m. lapkričio 22 d., 12:55
Stai ikeliau kelis
Website monitoring | Uptimia
Norėdami pagerinti savo paslaugų kokybę, svėtainėje naudojame sausainėlius (Cookies). Daugiau informacijos čia ir mūsų privatumo politikoje.
Jeigu nesutinkate su sausainėlių naudojimu, savo naršyklės nustatymuose išjunkite cookies naudojimą.